KOLPA IN STATUS NA SEJMU POHIŠTVA V LJUBLJANI

 

Ljubljanski pohištveni sejem je glede na število razstavljalcev in površino razstaviščnih prostorov največja sejemska prireditev na Gospodarskem razstavišču.
Letošnji je potekal od 3. do 9. novembra. Na njem se je na približno 18.000 m2 predstavilo 354 razstavljalcev iz 24-ih držav. Predstavili so programe pohištva in stanovanjske opreme.

 

 

Med rastavljalci sta bili tudi podjetji Kolpa d.d. in Status d.o.o. iz Metlike


Kolpa je predstavila novosti , ki jih bo svoj program uvrstila v prihodnjem letu, pomladili pa so tudi nekaj izdelkov , ki so že v prodajnem programu.
Kolpa je za kontinuiteto razvoja oblikovanja, razvoja tehnologije in za dvigovanje bivalne kulture prejela tudi priznanje DRUŠTVA OBLIKOVALCEV SLOVENIJE. V obrazložitvi so zapisali: »V serijah kopalniške opreme je zaslediti raziskovalni in eksperimentalni imperativ, ki vodi v razvoj novih likovnih in oblikovalskih kvalitet in funkcionalnih rešitev, po katerih izstopajo posamezni programi… V njih je mogoče prepoznati dolgoleten napor za uspešno povezovanje oblikovalske stroke in zahtevnosti tehnologije proizvodnje, uspešno uveljavitev izdelkov na trgu in prepoznavno identiteto."  

Podjetje STATUS je svoje izvirne hišne pripomočke letos prvič predstavilo tudi na pohištvenem sejmu, razstavljali pa so že na sejmu Dom, na Obrtnem sejmu v Celju ter na mnogih drugih sejmih doma in po svetu. V Prodajnem programu imajo izdelke, s katerimi si pomagamo v kuhinji in pri urejanju doma.  

Comments powered by CComment