Prenovljen hotel v Metliki bo uradno odprt v petek 5. septembra ob 12:55.
Za vas smo se s kamero sprehodili po njem že teden prej.

V metliškem hotelu Bela krajina, katerega lastnik je podjetje Gostinstvo in turizem iz Metlke, te dni vlada obsedeno stanje. Le še nekaj dni je do odprtja temeljito prenovljene hotelske zgradbe. Dela, ki so se začela marca, bodo kot se zdi zaključena do roka. 1 milijon evrov vredno investicijo je izvajalec del, to je podjetje Kolpa invest, kljub mnogim nevšečnostim pripeljal tako rekoč do konca. Prenovljen hotel s tremi zvezdicami bo imel 26 sob z 56 –timi ležišči. V vseh sobah bo možen dostop do interneta. Hotelska restavracija s 100 sedeži se da preurediti v večjo ali manjšo konferenčno dvorano. Hotel bo tudi invalidom prijazen, saj ima, med ostalim, tudi dvigalo.
Prenovo hotela so ves čas motila sanacijska dela na Cesti bratstva in enotnosti. Neprevoznost ceste je oteževala dostavo materiala in notranje opreme.
Povečalo se je tudi število zaposlenih. Poleg dosedanjih 10 delavcev, so zaposlitev dobili še štirje novi. Razkrijmo še eno skrivnost. Kljub temu,da bo uradna otvoritev šele v petek, je minuli konec tedna v hotelu že prenočevalo 30 gostov. Poskusni zajčki so bili zadovoljni.

Popraviti je potrebno še relief (kolo), ki je na stebru in ga je do sedaj zakrivala lesena obloga.

Comments powered by CComment