Nova cesta do Kapljišč

 

»Beseda je cesta postala«
Kapljišče so prav gotovo najbolj poznane po tem, da se je v tam rodil znameniti slovenski zborovski skladatelj Matija Tomc. Sicer pa je to ena manjših vasi v metliški občini, saj šteje le 27 prebivalcev.

Res je, da imajo krajani do Podzemlja le 500 metrov. Nekaj več pa otroci, ki hodijo v tamkajšnjo osnovno šolo. Vendar jih je do nedavnega z Podzemljem povezoval le kolovoz ali pa skoraj 4 km asfaltne ceste preko Gradaca. Kolovoz je pred leti sicer postal makadamska pot, ki pa ga je vsako močno deževje dodobra načelo.

Na Kapljiščih so v torek 29. julija, na veliko veselje krajanov, slovesno odprli 520 metrov asfaltirane ceste proti Podzemlju in še 240 metrov dolg krak, ki cesto direktno povezuje z tamkajšnjo osnovno šolo.

Cesto so slovesno odprli županja Renata Brunskole, predsednik KS Stane Štefanič in najstarejši krajan Kapljišč Ivan Kralj. Slednji je dolgoletno moledovanja krajanov za asfaltno povezavo komentiral: »…in beseda je cesta postala..«

Izvajalec del je bilo Cestno gradbeno podjetje Novo mesto. Financerji pa so bili poleg občine (70°%), krajevne skupnosti tudi sami krajani Kapljišč in domači podjetnik Matija Štrucelj.

Celoten projekt je stal 43 000€.

Besedilo - Matjaž

Comments powered by CComment