Zaključek festivala Teden kulture na placu
V nedeljo se je v  Metliki zaključil sedemdnevni festival Teden kulture na placu, ki ga že četrto leto zapored prireja domače KUD Plac. Metličani, pa tudi številni drugi obiskovalci so se cel teden zbirali na Partizanskem trgu in v sproščenem vzdušju spremljali program ali pri njem celo sodelovali. Najbolj živahno je bilo seveda v petek in soboto.

Kljub enotedenskemu pestremu večernemu programu, ki smo ga spremljali na glavnem odru, so vendarle glavna značilnost festivala, številne ustvarjalne delavnice. Včerajšnji zaključek festivala je bil namenjen ravno predstavitvam le teh, kjer so udeleženci glasbene, plesne, slikarske, fotografske, filmske, gledališke in še kakšne delavnice, pokazali kaj so se pretekli teden naučili pod vodstvom domačih in tujih mentorjev. 

Teden kulture na placu, je kljub bogatemu programu za obiskovalce povsem brezplačen. Njegova značilnost je izredno sproščeno vzdušje, tolerantnost in obilica pozitivne energije. Tudi manjše spodrsljaje občinstvo nikomur ne šteje za slabo. Prej kot popestritev.

Besedilo: Matjaž

Comments powered by CComment