Primostek, 24.8.2008

Resnično srečo so imeli prireditelji prvega belokranjskega triatlona, ki je potekal na Primostku in v okolici. Še pol ure pred startom je lilo kot iz škafa. Potem pa se je prikazalo sonce in 12 tekmovalcev, med njimi je sta bili dve ženski, se je lahko pognalo v Kolpo, ki jo je celonočno deževje precej ohladilo.
Organizator prvega belokranjskega triatlona je bila, ob pomoči turističnega društva, metliška športna zveza. Zaradi močnih padavin se bili zadnji hip prisiljeni nekoliko spremeniti traso. 200 metrov plavanja je s precejšnjo razliko dobila Nina Mandelj iz Krškega in se kot vodilna pognala na kolo.

Med kolesarjenjem jo je prehitel Goran Vidic Pešič iz Vavte vasi, ki vodstva več ni izpuščal iz rok do konca tekme. Po 4 kilometrih teka je prvi prišel na cilj z rezultatom 39 minut in 43 sekund. Odlično pripravljenost, prehiteli sta marsikaterega fanta, sta pokazali obe tekmovalki Vesna Hedžet iz Semiča in Nina Mandelj. Slednja je bila celo druga med vsemi udeleženci triatlona. Drugo mesto med fanti je osvojil domačin iz Primostka Matej Pezdirc, tretji pa je bil 51–letni Branko Adlešič, sicer pravi veteran med udeleženci.

Resnici na ljubo, mnogi od prijavljenih, se niso pojavili na startu triatlona. Prav gotovo je temu botrovalo vreme. Zato pa je tik pred startom udeležbo prijavil Manfred Mathias. Zbudila ga je glasba iz ozvočenja, ko je prenočeval v kampu na Primostku. Organizatorji so start celo prestavili za nekaj minut, da je Manfred pripravil svoje kolo. Vredno je bilo počakati, saj je tako 1. belokranjski triatlon postal mednaroden. Manfred pa je na koncu osvojil 6. mesto in prejel poseben pokal za najboljšega tujca. Organizatorjem, kljub manjšim spodrsljajem, lahko čestitamo. Kljub pomanjkanju izkušenj so se resnično potrudili. Obljubljajo, da bodo tekmovanje v triatlonu pripravili tudi prihodnje leto.

 

Besedilo: Matjaž

Comments powered by CComment